top of page

Tallow (Donyağı) Nedir, Tallow Balm Neden Eşsiz Bir Cilt Bakım Ürünü?



Dana donyağı(tallow) özellikle doğal olarak oluşan, yağda çözünen A, D, E, K ve B12 vitaminlerinin yanı sıra konjuge linoleik asit ve niasin içerir.


Daha da önemlisi donyağı, hücre yenilenmesini , ince çizgileri , cilt tonunu ve UV'den zarar görmüş cildin görünümünü iyileştirmek için uyumlu bir şekilde birlikte çalışan yağda çözünen vitaminler ve bunların aktivatörlerini içerir .


Doğal olarak yoğun yağ asitleri konsantrasyonuyla dolu olan dana donyağı, doğal yağ üretimini yeniden dengeye getirerek hidrasyonu artırır. 

Bugün modern bilim, eski şifacıların zaten bildiği şeylerin hikâyesini anlatmaya başlıyor.


Donyağı cildi iyileştirebilir, besleyebilir ve koruyabilir.


Tallow, modern cilt bakımında artık yerini yavaş yavaş alıyor. Otla beslenen donyağının faydalarının neden daha genç bir cildin sırrı olabileceğini size açıklayalım.


Donyağı ile cilt bakımı neden eşsiz?


İnsan derisinde bulunan yağ asitlerini, vitaminleri, mikro besinleri ve mineralleri taklit eden donyağı cildiniz için eşsizdir.


Dengeli ve 'cilde özdeş' bileşimi donyağını farklı cilt tipleriyle uyumlu hale getirir

.

Kendi doğal yağlarımıza çok yakın sağlıklı yağlar içermesi nedeniyle cildinizi yakından taklit etme ve cilt sağlığını iyileştirme özelliğine sahiptir. Özellikle hassas veya kuru ciltler için faydalıdır. Cildi esnek tutar ve kuru ve çatlamış cildin yenilenmesini hızlandırmaya yardımcı olabilir.


Donyağı cilt için güvenli midir?


Yumuşatıcı özelliklere donyağı, cildi nemlendirmek, iyileştirmek ve korumak için  merhem , balsam veya  yüz ve vücut nemlendiricisi olarak kullanılabilir .


Bir merhem veya balsam olarak, cildi yumuşatmak, yara iyileşmesine yardımcı olmak ve çevresel hasara karşı koruma sağlamak için kullanılabilir.


Yumuşatıcı ve nemlendirici özellikleri sayesinde donyağı ürünlerini dudak kremi olarak bile kullanabilirsiniz.


Donyağı balsamları cildinizle özdeş ve tamamen doğal olduğu için cilt tarafından hızlıca emilir ve  bariyer kremi gibi işlev görür ; cilt bakımı rutininin son adımı olarak kullanılması veya gece boyunca bırakılması en iyisidir.


Daha sonra uygulanan hiçbir ürün cilde nüfuz edemeyeceğinden donyağı, cilt yüzeyinde bariyer krem ​​olarak makyaj astarı görevi görebilir.


Donyağı kırışıklıklara iyi gelir mi?


Otla beslenen donyağı, ince çizgilere ve kırışıklıklara yardımcı olmak için A, D, E ve K Vitaminlerinin yanı sıra bunların aktivatörlerini içerir .


Otla beslenen hayvanlardan elde edilen don yağı,  tahılla beslenen donyağından dört kat daha fazla E Vitamini içerir  ; bu, serbest radikal hasarını onarmaya ve tersine çevirmeye yardımcı olur. 


Serbest radikallerin verdiği hasar, kolajen seviyelerinin tükenmesine neden olabilir ve bu da yaşlanan ciltte kırışıklıklara, ince çizgilere ve koyu lekelere neden olabilir.


Sadece bir miktar donyağı eklemek bile bunu tersine çevirmeye ve kollajen üretimini artırmaya yardımcı olabilir. Temel olarak, serbest radikallere maruz kalmayı azaltmak (veya serbest radikal hasarını tersine çevirmek için E Vitamini uygulamak), daha genç, daha sağlıklı görünen bir cilde sahip olmanız için biletiniz olabilir.


Donyağı gözenekleri tıkar mı?


Donyağı çoğu insan için gözenekleri tıkamaz ve düşük komedojenik skora sahiptir.


Donyağının gözenekleri tıkayacağını düşünmek yaygın bir yanılgıdır. Gerçekte donyağı, yarı tıkayıcı özelliklere sahip bir yumuşatıcı olarak diğer cilt bakım ürünleriyle karşılaştırıldığında benzersizdir.


Donyağı, cildinizde nemi hapseden koruyucu bir bariyer oluşturmaya yardımcı olurken, cildinizin lipit bariyerini taklit etme konusundaki eşsiz yeteneği nedeniyle gözenekleri tıkamaz.


Zengin yağ asidi bileşimi, niasinin biyoyararlılığı ve doğal olarak oluşan A ve E vitaminleri ile donyağı, yağ üretimini düzenlemek, cilt bariyer fonksiyonunu desteklemek ve antiinflamatuar yanıtı etkilemek için yağ bezlerinizle birlikte çalışma konusunda etkilidir.





Donyağının diğer faydaları neler?


1. Don yağı, hassas ciltler için en güvenli alternatiftir.

Donyağı içinde doğal olarak bulunan konjuge linoleik asit (CLA) ve niasin ile antiinflamatuar özelliklere sahip olup dermatit , egzama , rosaceasedef hastalığı ve aşırı kuruluk türleriyle mücadeleye yardımcı olur.


Donyağı cilt bakımındaki yüksek CLA konsantrasyonu kızarıklığa, tahriş olmuş cilde, çatlamış cilde ve çok kuru cilde yardımcı olabilir. Sığır yağı cilt bakımı, en küçüklerimiz için bile hassas ciltler için işe yarar; kızarıklık ve tahrişe yardımcı olan bir bebek losyonu olarak kullanılır.


2.  Donyağı, yağ asitleriyle cilt bariyer fonksiyonunu destekler.


Donyağının özellikle cilt rahatsızlıklarının tedavisindeki etkisine ilişkin araştırmalar sınırlı olsa da, donyağı içinde yüksek konsantrasyonlarda bulunan doymuş yağ asitlerinin cilt bariyeri fonksiyonunu düzenlemede etkili olabileceğine dair kanıtlar vardır . Doymuş yağ cildin nemli kalmasına yardımcı olabilir.


Donyağı,   cilt bariyerini en sağlıklı durumuna getiren zengin esansiyel yağ asitleri ile tamamlanmış  bir bariyer kremi işlevini yerine getirir. Esansiyel yağ asitleri ciltte doğal olarak bulundukları için cilt bakımı rutininize entegre edildiklerinde cildinizle yumuşak ve biyo-uyumlu olurlar.


3. Donyağı sivilce ve sivilce izlerinin giderilmesine yardımcı olabilir.


Donyağı cilt bakım ürünleri, yüksek yağ asidi bileşimi, niasinin biyoyararlanımı ve doğal olarak oluşan yağda çözünen A ve E Vitaminleri nedeniyle yağlı ciltler veya akneye eğilimli ciltler için iyi olabilir.


Yağ asitleri sadece  cilt bariyer fonksiyonunu desteklemekle kalmaz , aynı zamanda antiinflamatuar özelliklere de sahip olabilirler. Bu nedenle sivilce izleri için dana donyağı kullanabilirsiniz.


Donyağı, akneye eğilimli ciltlerde oluşabilecek  cilt pigmentasyonunu hafiflettiği bulunan doğal olarak yüksek düzeyde yağ asitleri içerir  .


4. Donyağı cildinizin lipit bariyeriyle doğal olarak uyumludur


Donyağı, bileşimi nedeniyle insan derisini taklit edebilir. Bu nedenle cilt tipi ne olursa olsun etkili bir şekilde çalışabilir. Cildimizin moleküler yapısı ve donyağıyla olan sinerjisi göz önüne alındığında, pek çok faydalı besin içeren,  cilde özdeş , hatta biyo-özdeş, doğal bir cilt bakım bileşeni olarak düşünülebilir  .


Donyağı ile cilt bakımı, cildinizin doğal yağlarıyla birlikte çalışarak, doğal sebum görevi görme işlevini yerine getirir ve tam olarak doğru miktarda cilt nemi sunar. Gözeneklerinizi tıkamadan cildinizdeki nemi hapsetmek için yağ bezlerinizle birlikte çalışır.




542 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page